Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen

Bij diverse werkzaamheden is het raadzaam de ogen extra te beschermen door middel van een veiligheidsbril. De meest bekende veiligheidsbril is de vuurwerkbril. Dat is een kant-en-klare veiligheidsbril. Maar een veiligheidsbril kan ook op sterkte gemaakt worden en ziet er dan vrijwel hetzelfde uit als een normale bril.

Een veiligheidsbril beschermt de ogen tijdens klussen waarbij stof of splinters vrijkomen. Een simpele splinter kan veel pijn en blijvende schade aan het oog aanrichten. De brillen bieden niet alleen bescherming aan de voorkant, maar ook aan de boven-, onder- en zijkant.

Een normale bril heeft glazen van een breekbaar materiaal. Deze beschermt de ogen dus niet wanneer er met kracht iets tegenaan komt en kan als het glas breekt zelfs extra schade veroorzaken. Een veiligheidsglazen zijn gemaakt van hardere materialen.

 

Veiligheidsbril
veiligheidsbril

Proteye is fabrikant en ontwikkelt haar eigen veiligheidsbrillen. De werkbrillen die zij produceren worden op voorschrift gemaakt, zoals veiligheidsbrillen, beeldschermbrillen en perslucht maskerbrillen. Daarnaast produceren zij enkele specialistische consumenten producten; duikglazen en zwembrillen op sterkte volgens voorschrift en sportbrillen voor squash en sporten met hogere risico’s op oogletsel.

De veiligheidsbrillen worden geproduceerd met diverse lenstypen, enkelvoudig, bifocaal en progressieve (multifocale) uitvoeringen. Deze worden uitgevoerd in de verschillende materialen: CR 39 (gewoon kunststof), thermisch gehard mineraal en ProLite.  ProLite is licht, dun erg sterk en heeft naast een hoog impact een goede chemische weerstand.

De veiligheidsbrillen uitgevoerd in CR 39 en in gehard mineraal zijn allen gecertificeerd naar 2016/425 met EN 166 en EN 172 en vallen in klasse 1S.  De veiligheidsbrillen uitgevoerd in ProLite materiaal zijn gecertificeerd met EN 166 en EN 172  vallen in klasse 1F.

De gecertificeerde veiligheidszonnebrillen en zelfs meekleurende veiligheidsbrillen zijn gecertificeerd met EN 172.