Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Beeldschermbril

Beeldschermbril

Wat is een beeldschermbril?

Tijdens het werken op een beeldscherm moeten de oogspieren aanspannen. Door het gebruik van een beeldschermbril kunnen de ogen meer ontspannen tijdens het werken op een beeldscherm. Beeldschermglazen zorgen voor scherp zicht op de werkafstanden rond een beeldscherm.

Een multifocale bril is afgestemd op veraf en dichtbij, waarbij het deel voor dichtbij onder in de glazen zit. Vaak moet het hoofd achterover gekanteld worden om dan het beeldscherm scherp te kunnen zien. Dit levert vervelende lichamelijke klachten op.

Een leesbril is afgestemd om scherp te zien op een afstand van ongeveer 40 cm. Meestal staat een beeldscherm verder weg. Probleem is dan vaak dat men naar voren buigt om het beeldscherm toch scherp te kunnen zien. Ook dit levert hinderlijke lichamelijke klachten op.

Een beeldschermbril is simpel uitgelegd een multifocale bril voor dichtbij.

Wanneer is een beeldschermbril zinvol?

  • Als ergonomischer werken achter een beeldscherm nodig is
  • Wanneer er een multifocaalbril gedragen wordt tijdens beeldschermwerk
  • Wanneer er een leesbril gedragen wordt tijdens beeldschermwerk
  • Bij slaapproblemen na beeldschermwerk
  • Bij klachten als hoofdpijn en pijn in de nek/schouders*

* bij bijvoorbeeld andere werkzaamheden dan beeldschermwerk, zoals muziek maken of schilderen.

Beter slapen door een blauwfilter.

Onze biologische klok kan ontregeld raken door het onnatuurlijk hoge percentage blauw licht dat laptops, smartphones, tablets en andere beeldschermen afgeven. De aanmaak van serotonine, een stof die van invloed is op onze slaap, wordt verstoord door blauw licht. Door een goede blauwfilter op de glazen aan te brengen wordt het percentage blauw licht dat het oog bereikt flink gereduceerd en draagt zo bij aan een betere nachtrust.

Er zijn ook beeldschermbrillen te verkrijgen zonder sterkte in de glazen. Deze bevatten wel een blauwfilter om toch bescherming aan de ogen te bieden.

Zorg voor een goede ontspanning.

Gun de ogen ontspanning door gebruik te maken van beeldschermglazen voor de  afstanden binnen de werkruimte.