Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Kappenbril

Kappenbril

Kappenbrillen

Wat is een kappenbril?

 

Een kappenbril wordt met name gedragen door mensen met extreem droge ogen, bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Sjögren.

Bij deze ziekte raken onder meer de traanklieren ontstoken met als gevolg droge, branderige ogen.

Wij hebben een speciale techniek ontwikkeld voor het maken van kappenbrillen. Het is ons gelukt om uiterst dun materiaal te gebruiken zodat de kappen nagenoeg onzichtbaar zijn. Door deze techniek is het mogelijk om dit op bijna alle monturen toe te passen en is het mogelijk om deze af te passen naar de anatomie van het gelaat.

 

Een kappenbril is een normale bril waaraan een kunststof kapje is gemaakt vanaf het montuur tot aan het gezicht. Hierdoor worden wind en stof zoveel mogelijk tegengehouden met als doel droge ogen te vermijden. De kappen zorgen ervoor dat het nog aanwezige oogvocht minder snel verdampt.

Het maken van kappenbrillen zoals wij dat doen is een arbeidsintensief proces. De kappen vervaardigen wij zodanig dat deze de anatomische vorm van het gezicht volgen. Het is daarom belangrijk dat er voldoende tijd voor genomen wordt. De kappen mogen het gezicht niet raken. Ten eerste om beschadiging van de huid te voorkomen en ten tweede om condensvorming te vermijden.