Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Kappenbril

Kappenbril

Wat is een kappenbril ?

Een kappenbril is een normale bril waaraan een kunststof kapje rondom het glas wordt bevestigd. Deze kapjes worden anatomisch op maat gemaakt. Hierdoor worden wind en stof zoveel mogelijk tegengehouden met als doel droge ogen te vermijden. De kappen zorgen ervoor dat het nog aanwezige oogvocht minder snel verdampt.

onzichtbaar kappenbril

Een kappenbril wordt met name gedragen door mensen met extreem droge ogen, bijvoorbeeld bij mensen met de ziekte van Sjögren.Bij deze ziekte raken onder meer de traanklieren ontstoken met als gevolg droge, branderige ogen.

Maar ook mensen die bijvoorbeeld een hoornvliestransplantatie hebben gehad kunnen baat hebben bij een kappenbril.

Wij hebben een speciale techniek ontwikkeld voor het maken van kappenbrillen. Deze techniek is tot stand gekomen doordat een klant van ons een kappenbril had met dikke siliconen kappen. Zij vond dit erg lelijk en vroeg ons of dat niet anders kon. Wij zijn die uitdaging aangegaan en het is ons gelukt om uiterst dun materiaal te gebruiken zodat de kappen nagenoeg onzichtbaar zijn. Door deze techniek is het mogelijk om dit op een grote selectie monturen toe te passen.

Kappenbril zij aanzicht

Het maken van kappenbrillen zoals wij dat doen is een erg arbeidsintensief proces. De kappen vervaardigen wij zodanig dat deze de anatomische vorm van het gezicht volgen. De kappen mogen het gezicht niet raken. Ten eerste om beschadiging van de huid te voorkomen en ten tweede om condensvorming te vermijden.

 

 

Door onze eigen techniek voor een kappenbril kunnen er geen kappen bevestigd worden aan een reeds bestaande bril. Aangezien wij bepaalde eisen voor het montuur stellen en een specifieke slijpmethode voor de glazen hebben, is het een voorwaarde dat er bij ons een bril wordt aangeschaft.

Nadat wij de kappen aan de bril hebben bevestigd moet deze nog anatomisch op maat gemaakt worden. Ideaal is het wanneer er tussen het gelaat en de kapjes maar enkele millimeters zit. Het op maat maken gebeurt bij het afhalen van de bril en zal ook enige tijd in beslag nemen.