Loading...

Contactlenzen

contactlenzen

Contactlenzen

 

 

Wij hebben maar twee ogen en omdat contactlenzen direct op het oog gedragen worden, is zorgvuldige omgang met contactlenzen iets wat niet onderschat mag worden.

Voor het dragen van lenzen hebben wij ruime mogelijkheden.Na een uitgebreidde oogmeting geven wij een best passend advies over lenzen en vloeistof. Niet elke lens is zomaar geschikt voor elk oog, dit geldt ook voor de vloeistoffen. Schade door verkeerd gebruik van lenzen c.q. vloeistof kan onomkeerbaar zijn. Laat je altijd goed informeren, je hebt maar 1 paar ogen!


In eerste instantie bestellen wij één setje lenzen. Indien je nog nooit lenzen gedragen hebt krijg je van ons tijdens een oefensessie uitgebreidde instructies over het inzetten, uithalen en verzorgen van de lenzen. Wanneer het zelfstandig in- en uithalen van de lenzen goed gaat, ga je ze een week of twee dagelijks dragen om te ervaren of dit de juiste keuze voor je is. Vervolgens wordt er een controle gedaan waarbij ook gekeken wordt hoe de lens zich op het oog gedraagt.


Ook is het mogelijk om lenzen te krijgen met een leesdeel, oftewel multifocaal, erin.

Geschiedenis van de contactlens

Contactlenzen en hun concept bestaan al veel langer dan men denkt.


Samen met veel andere alledaagse moderne gemakken bedacht Leonardo da Vinci het concept van contactlenzen in 1508. In 1636 ging René Descartes daarin nog een stap verder en schetste een uitstekende contactlens. Later, in 1801, was een wetenschapper die Thomas Young heette, de eerste die een contactlens droeg, die aan zijn oog vastzat met was!

In 1971 werd de zachte lens officieel geïntroduceerd. Daarmee brak een nieuw tijdperk aan.

De volgende grote doorbraak in de contactlenzentechnologie vond plaats in 1988, toen de eerste wegwerplenzen werden gelanceerd. Het zou daarna nog acht jaar duren voordat de daglenzen in 1996 op de markt kwamen.