Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Contactlenzen

Contactlenzen

Wij hebben maar twee ogen en omdat contactlenzen direct op het oog gedragen worden, is zorgvuldige omgang met contactlenzen iets wat niet onderschat mag worden. Laat je contactlenzen dan ook altijd aanmeten bij een specialist en ga regelmatig op contactlenscontrole.

Voor het dragen van lenzen hebben wij ruime mogelijkheden.Na een uitgebreidde oogmeting geven wij een best passend advies over lenzen en vloeistof. Niet elke lens is zomaar geschikt voor elk oog, dit geldt ook voor de vloeistoffen. Dat heeft onder andere te maken met materiaal van de lenzen, diameter van de lens en conditie van de traanfilm. Schade door verkeerd gebruik van lenzen c.q. vloeistof kan onomkeerbaar zijn. Deze schade heb je zelf meestal niet door en wordt pas zichtbaar bij onderzoek. Door de lenzen dagelijks schoon te maken en regelmatig op contactlens controle te gaan kan een hoop problemen worden voorkomen. 

contactlenzen arnhem zuid

In eerste instantie bestellen wij één setje lenzen. Indien je nog nooit lenzen gedragen hebt krijg je van ons tijdens een oefensessie uitgebreidde instructies over het inzetten, uithalen en verzorgen van de lenzen. Wanneer het zelfstandig in- en uithalen van de lenzen goed gaat, ga je ze een week of twee gebruiken. Vervolgens wordt er een controle gedaan waarbij ook gekeken wordt hoe de lens zich op het oog gedraagt. 

Het meest gebruikte systeem van lenzen zijn de maandlenzen. Een controle van deze lenzen is het beste in de derde week van dragen. Er kan dan het beste gekeken worden naar de ‘vervuiling’ van de lens. Tijdens het dragen hopen zich namelijk eiwitten en vetten op in de lens. Hierdoor wordt het draagcomfort in de loop van de maand minder. Door de controle in de derde week kan de mate van vervuiling beter worden bijgestuurd. 

Het is heel goed mogelijk dat de lenzen een andere sterkte hebben dan de bril. Dit heeft te maken met de afstand van de lens en brillenglas ten opzichte van het oog.
Ook is het mogelijk om lenzen te krijgen met een leesdeel, oftewel multifocaal, erin.