Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming

Gehoorschade is onomkeerbaar !!!!

Gehoorbescherming wordt nog steeds te weinig gebruikt. Gehoorbeschadiging, niemand zit erop te wachten. De meeste gehoorbeschadiging wordt veroorzaakt door te hard geluid. Zorg daarom voor een goede gehoorbescherming.

Als je vaak in ruimtes of situaties komt met muziek of lawaai boven de 80 dB loop je een kans op gehoorschade.

Geluid boven de 80 dB kan al schadelijk zijn als je daar meer dan 8 uur in verblijft. Dat is het geluid van een drukke weg of een levendige klas. Met elke 3 dB toename van het geluid, halveert de tijd die je erin kan doorbrengen zonder kans op gehoorschade. Een concert zit al snel rond de 103 dB. Dat betekent dat je zonder gehoorbescherming al na een paar minuten kans hebt op blijvende gehoorschade.

De meest voorkomende gehoorbeschadigingen zijn:

  • Verminderd gehoor
  • Tinnitus (blijvende piep of gezoem)
  • Hyperacusis (overgevoeligheid voor gewone geluiden)
  • Diplacusis (waarneming van verschillende toonhoogtes links/rechts van één geluidsbron.)

 

Voorkomen is beter dan genezen

Elke dag worden we blootgesteld aan verschillende geluiden. Veel van die geluiden worden niet eens bewust waargenomen. Deze dagelijkse geluiden zijn vaak al geluiden van doorgaans minimaal 80 decibel. Vanaf dit geluidsniveau kan er al gehoorschade oplopen.

Elk jaar lopen duizenden Nederlanders blijvende gehoorschade op. Gehoorschade kan ontstaan door regelmatig in aanraking te komen met geluiden die een schadelijk geluidsniveau hebben. Op lange termijn kan gehoorschade resulteren in een irritante piep of suizen in de oren. Dit kan permanent worden. Door het gebruik van gehoorbescherming is dat veelal te voorkomen.

Eenmaal opgelopen gehoorschade is niet te verhelpen, ook niet met een hoortoestel. Een hoortoestel versterkt het geluid dat je zonder toestel niet of slecht kunt horen, maar brengt nooit je volledige gehoor terug. Trilharen kunnen niet meer uit zichzelf aangroeien of herstellen en de medische wetenschap is nog niet in staat gehoorschade te genezen.

Wij leveren zowel universele als op maat gemaakte gehoorbescherming van Pluggerz.

Belangrijk is dat de gehoorbescherming de gehele gehoorgang afsluit, anders gaat het geluid er alsnog gewoon langs.

De meeste universele gehoorbeschermers bevatten een ‘gewoon’ filter en dempen daardoor  de hoge tonen sterker dan de lage tonen. De custom-fit heeft een vlak filter en dempt alle tonen evenveel waardoor er geen vervorming is van het geluid.

Wij maken ook zwemoordopjes op maat.

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. De meest eenvoudige is zwemdoppen die wij afdrukken met speciaal materiaal voor zwemmen. Deze oordoppen zijn direct klaar. Indien er een speciaal waterfilter in geplaatst moet worden of het materiaal zachter moet worden dan maken wij een afdruk van de gehoorgang. Deze afdruk wordt dan eerst opgestuurd naar Pluggerz waar de zwemoordoppen worden gemaakt. Daar gaat dus enige levertijd op.

Uiteraard hebben wij ook universele paraplu zwemoordopjes.

Vallen jou AirPods ook steeds uit! Wij hebben de oplossing! Laat op maat gemaakte sleeves maken en ze blijven perfect in de oren zitten.