Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Zonnebrillen

Zonnebrillen

Zonnebrillen

Meestal worden zonnebrillen geassossieerd met
zon en zomer. Als bescherming tegen de zon of als mode accesoire.

Maar ook in de winter kan een zonnebril onmisbaar zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de laagstaande zon tijdens het autorijden of aan de felle zon tijdens de wintersport op de witte sneeuw.

 

zonnebril
zonnebril

Naast het uiterlijk van de zonnebril, het montuur, moet een goede zonnebril ook aan een paar voorwaarden voldoen.

De bril moet een goede bescherming geven tegen het schadelijke UV licht welke het oog bereikt. Dit wordt bereikt door de coating op de glazen. Alle zonnebrillen bij ons in de winkel voldoen aan de eis voor maximale absorptie van UV licht.

Een tweede punt waarop gelet moet worden is het doel van gebruik en de mate hoe donker de glazen zijn of welke kleur ze hebben. Een donker glas wil niet zeggen dat deze beter beschermt tegen UV straling. Daarnaast kan ook nog de keuze gemaakt worden tussen wel of niet gepolariseerde glazen. Liever ‘alles-in-één’ , informeer dan eens naar meekleurende glazen.

Wij hebben een ruim aanbod zonnebrillen in onze collectie in verschillende prijscategorieën waaronder:

eyewatch optiek serengeti
eyewatch optiek swarovski
eyewatch optiek revo
eyewatch optiek invu
eyewatch optiek guess
eyewatch optiek 1921 zonnebril

Een zonnebril kan ook op sterkte gemaakt worden. Dit kan in bijna alle monturen, dus ook in een ‘normaal’ correctie montuur. Ook multifocaal behoort tot de mogelijkheden.

Naast de standaardkleuren bruin, grijs en groen zijn glazen ook leverbaar in andere kleuren. Bij op maat gemaakte glazen kan ook de intensiteit van lichtdoorlating worden aangepast. Houd hierbij wel rekening met het feit dat boven een bepaalde waarde de bril niet gebruikt mag worden bij het autorijden.