Loading...

Glazen

Glazen, Elk oog is anders.

Een goede en nauwkeurige oogmeting is erg belangrijk voor het beste advies van nieuwe glazen.

Een goede oogmeting is meer dan alleen het bepalen van de brilsterkte.

Bij een goede oogmeting en glasadvies moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren. Die factoren zijn bijvoorbeeld de voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Ook de oogspiercontrole is een belangrijke factor.

Als de oogmeting afgerond is, kunnen we op basis van de meting advies geven over het montuur wat daarbij past. Wij helpen daar graag bij. Uiteraard geven wij ook advies uit de opties voor de glazen.

Indien wij constateren dat de ogen verder onderzoek nodig hebben, dan verwijzen wij door naar een huisarts of oogarts.

Wij werken hoofdzakelijk met glazen van Rodenstock. Brillenglazen op maat van Rodenstock houden er rekening mee dat elk oog anders is. Daarom zitten ze ook ‘als gegoten’, net zoals bij een op maat gesneden costuum van de kleermaker het geval is.Rodenstock is al meer dan 140 jaar innovatieleider binnen de optiek. Hun producten zijn het resultaat van excellent vakmanschap, precisiebewerkingen, slimme technologieën en kennis die in vele jaren van onderzoek opgedaan is.

Maatwerk

Zoals boven al genoemd is elk oog anders. Voor het juiste glas zijn er diverse gegevens van belang. Allereerst is dat de sterkte van het glas die je nodig hebt, evenals het gegeven in welke situatie je de bril wilt gebruiken. Je gaat tenslotte ook niet hardlopen op naaldhakken. Zo is er voor het vertezicht meestal een andere sterkte nodig dan voor het werken op de computer of bij het lezen.

Daarnaast zijn bepaalde typen glazen ook nog weer onder te verdelen in verschillende prijscategorieën.

Dan hebben we het er nog niet eens over gehad dat er verschil zit in materiaal, diktes van glazen en verschillende coatings. In een glasbril kan niet elk type glas en ontspiegeling kan enkelvoudig of meervoudig.

Meekleurende glazen

Bij gevoeligheid voor licht is het een optie om meekleurende glazen te nemen. De glazen kleuren donker op basis van de hoeveelheid UV die in de lucht aanwezig is.