Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Glazen

Glazen

Wij werken hoofdzakelijk met glazen van hoge kwaliteit. Onze glasleveranciers zijn innovatieleiders binnen de optiek en hebben een groot portfolio aan brillenglazen. Brillenglazen op maat van houden er rekening mee dat elk oog anders is. Naast de sterkte die in de glazen moet komen spelen er meerdere factoren mee zoals de situatie waarin de bril moet worden gebruikt. Vergelijk het met bijvoorbeeld sporten. Dat wordt ook niet op naaldhakken gedaan en sportschoenen zijn ook nog weer onder te verdelen in de tak van sport. Ook brillenglazen zijn onder te verdelen in verschillende categorieën. Er kan gekozen worden voor een standaardglas, maar ook voor maatwerk. Bij elke volgende stap in maatwerk wordt steeds mee rekening gehouden met persoonlijke parameters om het kijkcomfort zoveel mogelijk te optimaliseren.

Meten is weten

Een oogmeting bepaald al voor een groot deel welk glas er nodig is. Breken de lichtstralen te sterk dan wordt dit gecorrigeerd met een min-glas. Deze zijn dikker aan de randen dan in het midden. Breken de lichtstralen te weinig dan wordt dit gecorrigeerd met een plus-glas. Een glas kan dunner worden door een andere brekingsindex van het glas te nemen.

Materiaal en glasdikte

Zo dun mogelijke glazen lijkt het meest optimaal, maar toch adviseren wij een enkele keer dit niet te doen. Bij een glasbril (een montuurloze bril) is er bijvoorbeeld een minimale dikte van de glazen nodig. Zijn de glazen te dun op de plekken waar de bevestiging zit dan is de kans op breuken te groot.

Ook heeft een glasbril een wat sterker materiaal nodig van de glazen.

 

Bij een glaskeuze spelen ook nog factoren mee zoals bijvoorbeeld:

  • is het alleen voor veraf of dichtbij
  • is het een combinatie van veraf en dichtbij, en zo ja, ben je een beginnend multifocaal drager, lees je veel enz.
  • moet er een toegevoegde coating op zoals een blauwfilter

Op de vraag ‘ Wat kosten glazen voor in mijn bril? ‘ is dus geen eenduidig antwoord te geven. Laat je daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden.

glazen bril

Meekleurende glazen

Bij gevoeligheid voor licht is het een optie om meekleurende glazen te nemen. De glazen kleuren donker op basis van de hoeveelheid UV die in de lucht aanwezig is.