Loading...

Lenzen inzetten

Stap voor stap lenzen inzetten

Lenzen inzetten is niet moeilijk. Doe je het voor de eerste keer dan heb je geduld nodig. Van nature wil het oog gaan knipperen indien er iets bij het oog in de buurt komt. Dit zul je moeten overwinnen en dan zul je zien dat het gemakkelijk gaat.

5 stappen om uw lenzen in te zetten

Stap 1: Was altijd eerst uw handen.
Als je je handen met een olievrije zeep wast, kun je voorkomen dat bacteriën onder de lenzen komen en blijven de lenzen vlek- of olievrij.

Stap 2: Begin altijd met hetzelfde oog.
Net als je brillenglazen zijn je linker- en rechterlens verschillend gemaakt zodat je de beste zichtcorrectie in elk oog hebt. Begin altijd met dezelfde lens, zodat je ze niet per ongeluk verwisselt. Tip: Als je rechtshandig bent, begin dan met de rechterlens. Als je linkshandig bent, begin dan eerst met de linkerlens.

Stap 3: Haal de lens er voorzichtig uit.
Leg de lens op je vingertop en houd die in het licht zodat je hem duidelijk kunt zien. Zit de bolling aan de onderkant, zoals een schaal? Dan ben je er bijna! Controleer hem op scheuren of krassen, en reinig en desinfecteer hem met lenzenvloeistof. Dan bent je klaar!

Stap 4: Zet de lens in.
Gebruik je vrije hand om je bovenste ooglid omhoog te trekken. Gebruik de middelvinger van de hand waarmee je je lens vast hebt om je onderste ooglid omlaag te trekken. Met de lens op je wijsvinger plaatst je de lens in je oog. Zodra hij erin zit, kijkt je van links naar rechts om de lens goed op het gekleurde deel van je oog te krijgen. Zorg ervoor dat de lens helemaal op je oog zit, zodat hij er niet uit kan vallen.

Stap 5: Knipper nu met uw ogen en u bent klaar.
Knipper gewoon normaal met uw ogen en kijk in de spiegel. Als alles er goed uitziet en goed voelt, gaat u genieten van een brilvrij, duidelijk zicht en begint u uw dag!

Lukt het na een aantal keer proberen niet, gun dan het oog even rust. Probeer dan de lens in het andere oog in te zetten. Vaak zul je merken dat het bij het ene oog makkelijker lukt dan bij het andere oog. Ga het in ieder geval niet forceren! Lukt het helemaal niet, probeer het dan een dag later nog eens. Vaak lukt het dan in één keer.