Loading...

Schoonhouden glazen

Schoonhouden van glazen

Tip 1.

Schoonhouden van glazen start met de juiste doek. Belangrijk is dat deze schoon is. Poets de glazen niet zomaar met een doekje of een mouw. Dit is echt niet goed voor de brillenglazen. Gevaar is namelijk dat er kleine vuiltjes in kunnen zitten waardoor krassen kunnen ontstaan. Denk eraan: een goede zorg voor de brillenglazen verlengt de levensduur. De microvezeldoeken van Zeiss zijn lekker groot en daardoor ideaal.

zeiss brillendoek
schoonhouden glazen

Tip 2.

Het schoonhouden van brillenglazen gaat het makkelijkste met een doek van microvezel. Was microvezeldoekjes niet warmer dan 40°C en voeg GEEN wasverzachter toe. Indien er wel wasverzachter wordt gebruikt, zal het doekje strepen nalaten wanneer de bril schoongemaakt wordt. Er blijft een soort vettige waas achter. Een sleets gewassen theedoek of hydrofiele luier is ook ideaal om glazen mee te poetsen. Zolang ze maar schoon zijn.

Tip 3.

Gebruik geen papieren brillendoekjes die bij bijvoorbeeld een drogist te koop zijn. Deze bevatten namelijk houtvezels en kunnen daardoor krassen geven. Krassen kunnen niet worden weggeveegd. In dit geval is preventie aangeraden om dat brillenglazen met krassen onmiddellijk moeten worden vervangen. Zelfs indien het maar een oppervlakkige kras lijkt, kan verspreid licht door de kras toch het oog irriteren.

schoonhouden glazen zeiss
schoonhouden glazen

Tip 4.

Leg de bril altijd weg met de glazen naar boven. Wanneer de glazen naar beneden liggen komen er krassen op. Bewaar de bril in een (harde) koker wanneer deze in een tas of iets dergelijks wordt meegnomen. Let er op dat de binnenkant van de koker zacht genoeg is, zodat de glazen door schurende werking niet beschadigen.

Tip 5.

Brillenglazen verdragen geen extreem hoge of lage temperaturen. Vermijd bijvoorbeeld de hitte die ontstaat in een auto op een hete zomerdag. Hetzelfde geldt voor de sauna of de verwarming thuis. Gevaar is dat de coating aangetast kan worden met gevolg dat de glazen craquelé worden. Stel de bril niet meer bloot aan extreme temperaturen dan nodig.

schoonhouden glazen
schoonhouden glazen

Tip 6.

Neem de bril eens mee onder de douche. Een bril is prima te reinigen met lauwwarm water en zeep zonder citroenzuur toevoegingen. Neuspadjes zijn makkelijk schoon te borstelen met een oude zachte tandenborstel.

Tip 7.

Breng de bril eens langs. Bij het poetsen wordt er altijd wat vuil onder het montuur gepoetst. Daar kom je vervolgens niet meer bij. Echter, bij de volgende poetsbeurt komt het vuil mogelijk weer tevoorschijn. Gevolg: je poetst je wezenloos! Wij hebben een ultrasoon apparaat die door middel van geluidsgolven een bril weer reinigt op plekjes zoals onder montuurranden of langs schroefjes.

schoonhouden bril