Loading...
  • Op het Toneel 5, 6836 ND, Arnhem
  • Dinsdag-Zaterdag

Oogmeting

Oogmeting

Meten is weten.

De meeste mensen komen bij ons wanneer ze de indruk hebben dat het zicht slechter wordt. Het kan echter ook zijn dat iemand een bril nodig heeft terwijl het zicht toch scherp is. In dat geval hebben mensen vaak last van klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Dit komt doordat de oogspieren de hele dag aangespannen zijn.

Een oogmeting wordt bij ons uitgevoerd door gediplomeerde opticiens die de klachten in kaart brengen. Op basis van de klachten en resultaten van de meting zullen zonodig extra testen worden gedaan. Bij extreme bevindingen of een zogenoemde ‘rode vlag’ verwijzen wij door naar een gespecialiseerd arts.

Wij voeren een refractie uit op de traditionele manier en maken geen gebruik van automatische oogmetingen. Een automatische oogmeting geeft een indicatie over de te verwachten sterkte en is niet volledig zuiver.

Indien er een bril bij ons wordt aangeschaft of blijkt dat er geen bril noodzakelijk is, worden er geen kosten voor de oogmeting in rekening gebracht. In andere gevallen kan het zijn dat er kosten voor de meting in rekening worden gebracht.