Loading...

Multifocale bril

multifocaal

Multifocale bril, scherp zien op alle afstanden.

Wat zijn multifocale glazen?

Zoals de naam al aangeeft, kenmerkt een multifocaal glas zich door een geleidelijk toenemende sterkte en scherp zicht op elke afstand zonder hinderlijke overgangen. Dat komt omdat multifocale glazen tegelijk voor bijziendheid en verziendheid corrigeren. Omdat het glas geen zichtbare rand heeft en de verandering in sterkte aan de buitenkant niet zichtbaar is, bieden multifocale glazen ook op esthetisch vlak voordelen.

Wanneer hebben multifocale glazen zin?

Onze ogen veranderen bij het ouder worden. Dit betekent dat de ooglens op middelbare leeftijd niet meer zo elastisch is als voorheen. Het wordt voor de ogen steeds moeilijker om te schakelen tussen dichtbij en in de verte zien. Hierdoor hebben ze ondersteuning nodig. Multifocale glazen zijn in dit geval de ideale oplossing. Met multifocale glazen hoeft u namelijk niet steeds een andere bril op te zetten. Dit voorkomt een hoop ergernis en ongemak.

multifocale glazen

Wennen aan multifocale glazen.

Het kan even duren voordat men aan multifocale glazen gewend is. Na verloop van tijd weten de ogen hoe ze met overgangen in glazen om moeten gaan en kunnen ze normaal op de gewenste afstand focussen.
Bij de maatwerkglazen is de gewenningsperiode in vergelijking met traditionele brillenglazen uiterst kort. Dit betekent dat er al heel snel op elke afstand haarscherp zicht is.

multifocale bril