Loading...

Lenzen uithalen

Lenzen uithalen

Stap voor stap lenzen uithalen

 

Vergeet bij het volgen van deze stappen niet om langzaam en rustig te werk te gaan. Begin net als bij het inzetten van je lenzen steeds met hetzelfde oog, rechts of links. Dat helpt te voorkomen dat je je linker- met je rechterlens verwisselt.

En was altijd eerst je handen!

Stap 6:
Leg de lens in de palm van je andere hand en maak een kommetje van je hand. Druppel schone multifunctionele lenzenvloeistof op het oppervlak van de lens. Reinig de lens volgens de instructies van de contactlensspecialist.

Stap 7:
Als je lenzen gebruikt die meerdere keren kunnen worden gedragen voor ze worden vervangen, zorg er dan voor dat je ze in een lenzenbewaardoos plaatst waarop duidelijk een “L” voor links en een “R” voor rechts staat aangegeven, zodat je ze niet met elkaar verwisselt. Volg de instructies die zijn meegeleverd bij je reinigings- en desinfectievloeistof.

Tip:

Zit de lens strak op het oog, laat dan eerst een druppel vloeistof in het oog lopen. Dit zorgt ervoor dat de lens makkelijker uitgenomen kan worden en voorkomt het scheuren van de lens.

Stap 1:
Ga voor een goed verlichte spiegel staan.

Stap 2:
Kijk omhoog.

Stap 3:
Gebruik de wijsvinger van je niet-dominante hand om je bovenste ooglid omhoog te trekken.

Stap 4:
Gebruik de middelvinger van je dominante hand om je onderste ooglid omlaag te trekken.

Stap 5:
Knijp de lens voorzichtig tussen de vingertoppen van je wijsvinger en duim om hem omlaag te trekken en uit je oog te halen. Knijp niet zo hard dat je hem dubbelvouwt of dubbelknijpt.