Loading...

Lenzen

Lenzen

Daglenzen;


Daglenzen zijn gemaakt van dun, zacht materiaal. Zij hebben het voordeel dat de dag wordt begonnen met een fris nieuw setje rechtstreeks uit de blister. Aan het einde van de dag gooi je ze in de prullenbak. Je hoeft ze daardoor niet in vloeistof te bewaren of schoon te maken. Dit type lens is erg handig voor als je af en toe lenzen wilt dragen, bijvoorbeeld bij het sporten of in de vakantie.

daglenzen
lenzen

Maandlenzen;


Momenteel is dit het meest gekozen systeem. Het zijn lenzen die een maand gedragen worden. Overdag worden de lenzen gedragen en ’s nachts worden ze in vloeistof bewaard. Na een maand (30 keer dragen) moeten ze vervangen worden door een nieuw setje lenzen. Dit systeem wordt meestal in verpakkingen geleverd van 6 stuks, dus voor een half jaar.

Harde lenzen;


Harde lenzen zijn vormstabiele lenzen. Gemiddeld gaat een harde lens 1 tot enkele jaren mee. Ze drijven op de traanfilm en nemen geen stoffen hieruit op. Dit maakt dat ze minder kans op ontstekingen geven. Zachte lenzen nemen wel traanvocht, en dus ook afvalstoffen, op. Vormstabiele lenzen wennen minder snel dan zachte lenzen. Een vuiltje die onder de lens komt is bij harde lenzen niet aangenaam. Verblijft iemand in ‘stoffige’ omgevingen dan is een vormstabiele lens een minder goede optie.

contactlenzen arnhem zuid

Multifocale contactlenzen

Multifocale contactlenzen zijn verkrijgbaar als zachte lens en als harde lens (RGP).

Er zijn twee hoofdsoorten in het ontwerp van multifocale contactlenzen. De meest voorkomende is een stel concentrische cirkels met voorgeschreven oogsterktes voor het kijken naar voorwerpen op verschillende afstanden. Er zijn ook vermengde ontwerpen, waarbij de sterktes voor dichtbij en veraf meer naar het midden van het oog zitten, en een natuurlijke kijkervaring nabootsen doordat de specifieke afwijkende punten in de  ogen worden gecorrigeerd.

Wees zuinig op je ogen!!!

!!!!!!LAAT MINSTENS 1 KEER PER JAAR JE OGEN CONTROLEREN BIJ HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN, OOK INDIEN JE GEEN KLACHTEN HEBT !!! Dit doet je immers bij de tandarts 2x per jaar, wij hopen dat je even zuinig op je ogen bent als op je gebit!